Időközben rászoktam az indiai teára, és szokássá vált a munkahelyen, hogy minden délután lemegyünk teázni a munkatársakkal. Az indiai teát szamovárhoz hasonló edényben fűzik, és nem fogjátok elhinni, hogy mi minden van benne: teafű, víz, tej, cukor, fekete bors, zöld és barna kardamom, gyömbér és ánizs mag. Mindezt összefőzik az edényben, majd leszűrik a teát poharakba. Az íze meglepően finom, selymes, gazdag..inkább a gyömbért és a teát lehet érezni benne. Tűzforrón tálalják, így a délutáni tea szünetek tizenöt-húszpercesekre húzódnak. A tea ideje jelzi - általában 5 és 6 óra között megyünk - hogy lassan vége a napnak, és meg tudjuk beszélni, hogy ki mit csinált aznap, kinek hogyan sikerültek a dolgok.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése