A butter chicken talán a leginkább elterjedt indiai étel világszerte. Lényegében a csirkehúst bő hagymás alapon megsütik, megpárolják, és különféle fűszereket adnak hozzá az elkészítés során, például chilit. Magát a szószt a vaj és paradicsom keveréke adja. Indiában ez az étel hihetetlenül csípős, én nem is tudom megenni csak úgy, ha jó sok tejfölt teszek a húsra, szószt pedig nem veszek hozzá. Ha kihagyjuk belőle a chilit - ez Indiában sosem fordul elő - akkor egy nagyon jó ízű, vajas-paradicsomos csirke van a tányérunkon, amit főtt rizzsel esznek az itteniek. Én itt az erősen csípős fűszerezés miatt csak ritkán eszem - Magyarországon az indiai éttermekben viszont ez a kedvenc fogásom. Az iszonyatosan csípős fűszerezés értelmére még nem jöttem rá, gondolom, hogy itt csecsemőkortól hozzászoknak az emberek, illetve gyomorfertőtlenítés céljából mindenképp jó - csak bírja a gyomor.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése